home Fija & Toon 6 januari 2004 het padje Links


>volgende maanden
een mooie pinksterdag/2
zijn we met papa naar het kasteel gewandeld. Er hebben zo'n 20 oma's boven onze cabriolet gehangen. Papa vindt dat helemaal niet erg. Hij hoort graag en dikwijls, dat wij hele knapperds zijn. Nicole en Rakker hebben met ons meegewandeld. Ze lustte geen Magnum bij Fred de fritoloog die bij de poort stond.. Stom he!

zondag 30 mei
De meloen die Fija van papa kreeg was heel lekker. Toon heeft ook een ietsipietsi mogen proeven en stond er niet onwelwillend tegenover. lekker dus.

zaterdag 29 mei
Vandaag zijn de Haarse meifeesten. met viswedstrijd, kinderspelen, speurtocht, Emmausfeestmarkt, buikschuiven en veiling van diensten. Dat laatste hebben we niet mogen meemaken. Te laat... Maar volgens papa was dat heel leuk. mensen kopen voor 35 euro 2 kleine rietvoorntjes. Ja da's leuk... voor de verkoper tenminste.
donderdag 27 mei .
We zijn vandaag weer naar de weet-watsers geweest. Papa moest naar Duitsland. Een nieuw T-shirt bestellen voor ons (en voor Dainemoo). Daarom was Bea meegegaan. Want ze moest Toon troosten want die kreeg een grote dikke spuit van de dokter. Fija groeit uitstekend. Ze mag nu ook lekkere groentehapjes. Toon is bijna niks aangekomen.Hij moet nu -wegens zijn eczeem- hypo-alergene nepmelk drinken. Dat vindt Toon maar niks. Ineens kan hij goed gecoordineerde afweringen maken. Het gaat er NIET in. 
woensdag 26 mei
We zijn naar tante Maria geweest want ze werd 38 jaar! Oud he!!!
Daar waren ook al onze neefjes en nichtjes. We hebben veel lol gehad. Mama kon meteen een foto maken van alle kleinkinderen Bardoel. Voor opa natuurlijk. Maar die komt dat niet te weten, want die kan niet kompjoetere. 

maandag 24 mei
We zijn naar tante Helmie geweest want ze werd 40 jaar! Oud he!!!
En mmama heeft geen foto's gemaakt. Dus daar kunnen jullie niet meekijken.
zondag 23 mei
Het was vandaag een drukke dag. Veel verschillende handen hebben ons vastgehouden. Oscar en Niels kregen een ballonzwaard, en en Georgina kreeg een hondje van ballonnen, en, en, en wij kregen geen ballon! Da's niet eerlijk. We vragen er zelf wel een als we groot zijn. Papa vraagt toch niks.
zaterdag 22 mei
Fija is al een hele grote meid. Ze heeft vandaag haar eerste fruithapje: rabarber gehad. Toon krijgt in verband met zijn eczeem alleen de borst. Na een luier of 6 met dunne smurry had hij vanavond gelukkig weer een schone, droge luier.
vrijdag 21 mei
Papa en mama keken vanmorgen wat duf: Vannacht om 4 uur begon Fija ineens flink te huilen. Mama gaf haar wat melk. Fija kan niet vertellen wat er aan de hand is. We zijn vandaag naar Brabant, naar de verjaardag van (peet-)ome Jack en nicht Femke geweest. We hebben daar flink gezongen. We waren pas laat thuis. Rond 12 uur begon fija weer te huilen. Buikkrampjes? 
dinsdag 18 mei
zijn we naar de weets-watsers geweest.Fija is zwaarder dan Toon! De rest van de dag hebben we naar de blaadjes gekeken van de boom boven onze hoofden in de tuin Er staan hele mooie, grote, paarse bloemen in de tuin. Hoe ze daar gekomen zijn, weten we niet. We hebben ze nooit eerder gezien.. An Mulkens is ook nog geweest. Ze is bij ons blijven eten. Ze kreeg geen flesje voor zichzelf. Ze kregen met 3 grote mensen nog niet een flesje leeg. Slappelingen!

maandag 17 mei
De fysio-doremi-mevrouw is weer geweest. Het gaat steeds beter met naar alle kanten kijken, zegt ze. Papa is weer drukdrukdruk.
zondag 16 mei
Papa heeft het allemaal drukdrukdruk op de kumpjuter. Voor de Dainemoo zegt ie.
Hij merkt niet eens dat Toon in een keer ook kan omrollen. Zonder woeste strekbewegingen: gewoon boem. Fluitje van een eurocent. (die andere cent hebben we nooit gekend.) Hij heeft gelukkig nog net tijd voor een ereronde door het park. We zullen in menig japans foto-album prijken! En in de bejaardentehuizen hebben ze voorlopig ook weer gespreksstof.
maandag 10 mei    is willeke 19 jaar geworden.
We hebben elkaars handjes ontdekt. Nou, je begrijpt dat we dat leuk vinden. 
Terwijl mama in de tuin werkte lagen wij lekker samen in de kinderwagen. 
Konden we lekker de halve dag elkaars handje vasthouden. Toon kletst ook volop en is een echt zangtalent
zondag 9 mei
We zijn naar De verjaardag van grote zus Willeke geweest. Ze wordt morgen 19 jaar. Oud hé! We hebben maar niet gezongen. Grote mensen kunnen niet het verschil horen tussen zingen en huilen. Weet je... En we mochten natuurlijk geen slechte indruk maken bij oma Brei. 
Daarna nog even naar Fija's peettant'anja en ome Jack. We zijn de hele dag door bijna doodgeknuffeld.
zaterdag 8 mei
Papa is vanmorgen al heel vroeg naar Olland gegaan. De mama van tante Erie wordt daar vandaag begraven. 
Josyne (of haar tweelingzus Nicole) komt vanavond op ons passen. Papa en mama gaan naar De Pijp. Heeelemaal in Amsterdam. Daar is een feest van de mama van Josefine. We hopen wel dat ze op tijd thuis is voor de voeding van 11 uur. Anders zullen we de baby'szitter eens laten horen hoe goed wij nog kunnen zingen met een lege maag!

donderdag 6 mei
Vandaag hebben we 2 nieuwe vriendjes gekregen. Ze heten Wietse en Tjaad. Van Paul en Ineke hebben we een kooi gekregen om ze in te stoppen. Bea had ook nog een buitenkooi. Anke, Wietse en Rogier hebben de konijnenkooi opnieuw geschilderd. Want daar hebben we het over. Mini vindt het allemaal heel interessant
woensdag 5 mei.
Toon krijgt weer last van exceem (da's goed te horen). Mama heeft ons voedingsschema aangepast. Toon krijgt de komende 3 maanden geen fles meer. En ook geen fruithapje, (maar dat mag je hem niet vertellen, hoor) Fija krijgt rond 19:00 uur een fles van 130 cc en Toon krijgt dan dubbel quotum. Fija haar strekoefeningen hebben ervoor gezorgd dat ze al goed kan staan. Toon geeft gewoon mee. Fija brabbelt nu ook veel meer. Toon vindt alles wel goed: als ie maar eten krijgt. We zijn maar weer eens met papa en de Mini naar het kasteelpark geweest.
Thea Beckman is dood. Onze grootste zus EN mama vonden haar kinderboeken zo leuk. We hopen dat niet alle boeken mee begraven worden. Want als we later naar de school gaan, dan leren we lezen, en dan...

zondag 2 mei
De fotoleraar van de academie is op visite geweest. De beschuiten waren nog steeds op, maar ze lustten ook wel een boterham.
's-middags is papa de auto weer op gaan halen. Niemand gebeld!!!
Op de beurs kwam hij nog een oud vriendje tegen. Die zullen we binnenkort ook wel mogen aanschouwen. Hij heet Frans.
zaterdag 1 mei
Vandaag is papa naar Citromobile geweest om mama's auto te verkopen. Er heeft zich geen koper gegemeld. Papa heeft de auto daar laten staan. Hij is helemaal met de bus teruggekomen.
's-avonds heeft Josyne op ons gepast. We hebben goed opgepast en Josyne niet op stang gejaagd.
Mama en papa moesten naar het feest van Fred en Bea

vrijdag 30 mei 
KONINGINNEDAG
WE ZIJN VANMORGEN MEE NAAR HET TERRAS GEWEEST.!
Op de rommelmarkt kon je hééééél veel kopen. Papa heeft voor ons ook iets gekocht. We mochten van mama niet alleen mee in de huifkar. Jammer, dat was een gezellige boel.We hebben nu al 3 dagen om 7 uur 's-avonds een flesje van 120 in plaats van de enige echte mememelk. Die krijgen we pas om 11 uur. Vanmorgen werd Toon al om 4 uur wakker van de honger. Nou dat heeft mama gehoord! Gelukkig was er weer genoeg quotum.
maandag 26 april
kwam onze oppasser voor a.s. zaterdag: Josien even met fija kroelen
zondag 25 april
zijn we naar het commuefeest van Renske geweest.fototoestel vol.
zaterdag 24 april
Belangrijke dag.
Toon heeft voor de eerste keer zijn boezemvriend Martijn gezien. Die was met zijn mama en papa op het feestje van Ankie. Die werd al TIEN. (Da's wel hééééel oud)
 En toen, toen kwam Arina. Arina was de nachtzuster in het ziekenhuis toen wij geboren waren. Fija herkende haar meteen en straalde helemaal!Was helemaal gelukkig dat Arina er weer was. Arina zelf ook, dacht papa.
vrijdag 23 april
Papa's computer is helemaal naar de Creche. dus er is even geen nieuws te melden.
Maar alles komt goed zegt papa altijd. Dus we wachten maar af.
Fija kan goed omrollen. We lachen ook meer tegen elkaar. Maken samen plezier!

donderdag 22 april
We zijn weer naar de weet-watsers geweest.
we zijn weer goed gegroeid.

woensdag 21 april 
zijn we met papa naar de Emmaus geweest. Daarna zijn we lekker gaan wandelen in het park bij kasteel De Haar. het is daar kei gaaf.

maandag 19 april
vandaag is mama jarig. We hebben samen hard gezongen. Opa en oma zijn geweest om mama te feliciteren. En wij kregen 'n pet. Net als opa. 
zondag 18 april
Vandaag vierde mama voor de zoveelste keer haar achtiende verjaardag. Het zou een mooi hanami-feest worden want de bloesem van de sierkers was juist die morgen in volle bloei gekomen. eergister was er nog maar een klein trosje. De grote zussen hebben ons verschoond en de fles gegeven. Papa had zeker geen tijd. Het was een drukke dag en we hebben veel moeten lachen. Mama heeft 2 konijntjes gekregen.
woensdag 14 april
Sinds vandaag half elf heeft toon een speelkameraadje. Hij heet MARTIJN. (51cm-7 pond) We zijn meteen op staatsbezoek gegaan. Hij was niet thuis. De ooievaar was er nog wel. Die stond in de tuin, ( Gister stond hij nog bij Fred tegen de schuur.)

dinsdag 13 april
Na een week alleen maar tegen mama te hebben gelachen Hebben we vandaag ook maar een keer tegen papa gelachen. EN toon kan zelf duimen.

tweede paasdag
Vandaag kwamen er allemaal marathonlopers door het dorp en het park gelopen. Ze hadden veel haast. Maurits, de overbuurjongen, liep ook mee. Papa is met Toon naar het park geweest. Mama bleef met Anne in het zonnetje, liever thuis. 

zondag 11 april
Na het paaseieren zoeken (niks gevonden) zijn we naar oma en opa gegaan. tante Helmi en ome Peter waren er ook. Renske, Arjen en Marieke hebben ons ook nog even heel lief vastgehouden.
dinsdag 6 april
Vandaag is het groot feest!!!
Wij zijn vandaag 3 maanden geworden. We hoopten vandaag taart  te krijgen, maar helaas... zijn ze zeker vergeten. .  De fysio-do-re-mi- mevrouw  is weer met Fija komen spelen. Verder zijn we vandaag weer eens naar de weets-watsjers geweest. En Mini is op bezoek bij haar mama geweest met papa. Papa kocht meteen eieren voor pasen.

donderdag 1 april
Vandaag is de fysio-do-re-mi-mevrouw bij ons geweest. Papa heeft me niet zien oefenen want die was naar de nieuwe toetoet van Eric gaan kijken.

woensdag 31 maart
Op deze prachtige lentedag lregen we hoog bezoek van Jan en Annelies. We zijn zelfs een beetje bruin geworden. Hopenlijk is dat over 18 jaar nog in de mode.
dinsdag 30 maart
Volgens papa was dit een belangrijke dag voor koningen en koninginnen. We hebben af en toe mee gegeken naar de bijzetting van koningin Juliana op de televizie. Wij vonden het eigenlijk belangrijker om buiten te zijn. De zon scheen zo lekker vandaag.
zondag 28 maart
Vandaag zijn we naar de 60e verjaardag van ome Cor geweest.
We hebben er niet zo heel veel van meegekregen want we moesten van mama in ons nieuwe campingbedje blijven. We hebben niet eens voor pme Cor mogen zingen. En we hadden nog wel zo veel geoefend.
vrijdag 26 maart
Vandaag is de fysiotherapeute voor Fija geweest. Ze heeft aan papa en mama geleerd hoe je Fija op moet pakken. Een flinke draai maakt dat ze haar hoofdje de goeie kant omhoog moet tillen. Trainen noemen ze dat.
kindermishandeling vind ik meer...
donderdag 25 maart
Ome Cor wordt vandaag 60 en we mogen er niet heen om te zingen!
tante Anja en tante Lenie zijn vandaag wel geweest. En we willen heel graag de groeten doen aan de geachte collegae van tante Lenie in het ziekenhuis. Altijd fijn als ze in het ziekenhuis goed op je letten. (maar niks in het gastenboek schrijven) Daaaag!
O ja, Neef Giel en Saskia krijgen ook een tweeling. Gaan we mee spelen.
dinsdag 22 maart
vandaag is mama met fija naar het buro geweest. In 2 weken 560gr. aangekomen is keigoed. Ze krijgt nu nog maar de helft van de druivensuiker in haar flesje. Fija moet wel op Fysio-do-re-mi omdat ze altijd met haar hoofd naar links gaat slapen. Grote mensen noemen dat een "voorkeurshouding".
maandag 21 maart
Jawel, grote truuk, Toon kan z'n tong uitsteken, net als papa.. Da's kei-moeilijk. Als Toon drinkt os het net een stoommachine. Hij kreunt en steunt en gaat in z'n eigen tempo door.
Toen we nog klein waren was er ook al nieuws hoor!.
Als je hier klikt kom je op de eerste 11 weken nieuws terecht
klik je hier niet dan weet je ook niet wat er toen allemaal gebeurde. Dan blijft dat geheim. Lekker Puh.