Stichting Dierenweide Haarzuilens

Beste dorpsgenoten.
Graag willen wij uw aandacht vestigen op onze dierenweide, die in 1985 tot stand is gekomen door veel zelfwerkzaamheid van de inwoners van Haarzuilens.

Een vaste groep vrijwilligers zorgt voor de dagelijkse verzorging van de dieren en is ook regelmatig aan het werk om de dierenweide zo mooi mogelijk te houden. Regelmatig wordt er een beroep gedaan op dorpsgenoten om bij grotere klussen een helpende hand toe te steken.

In de loop der jaren is er heel wat verbouwd, uitgebreid, vervangen en nieuw gebouwd, met als resultaat een geitenklimrek, een verzorgingsruimte, een nieuw dierenverblijf, een drijvend eendenhuis, een duiventil en een ooievaarsnest.

De veestapel is begonnen met een paar dwerggeiten en kippen, inmiddels zijn er 4 soorten geiten, Drentse Heideschapen, ganzen, verschillende eendensoorten, pauwen, parelhoenders, duiven en nandoes

Dankzij de vele trouwe donateurs uit Haarzuilens en omstreken lukt het al tientallen jaren ook financieel het hoofd boven water te houden. Elk jaar versturen we acceptgiro’s naar onze donateurs en doen verslag van de activiteiten in het voorgaande jaar.
Nieuwe donateurs zijn natuurlijk van harte welkom n

meer info:
Stichting Dierenweide Haarzuilens
Secretariaat:
Brinkstraat 2, 3455 SK Haarzuilens
Tel 030-6773587
e-mail: dierenweide.haarzuilens@xs4all.nl